keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Lomamatka


Kun aupair työn lopetus varmistui, sain idean lähteä muutamaksi päiväksi Tukholmaan kiertelemään. Tukholmassa mulla ei harmillisesti ollut ennestään tuttuja, joten kovasti näytti siltä, että edessä olisi itsenäistä kiertelyä ja hostelliöitä, kunnes keksin, että kyllähän mulla siellä tavallaan on yksi tuttu. Niin päädyin viettämään pari päivää Emilian luona. Olen lukenut hänen blogiaan alusta asti nyt vuoden verran ja sitä kautta ollaan "tutustuttu". Olikin tosi hauska päästä huomaamaan, että vastasivatko blogin kautta saadut kuvat toisistamme todellisuutta, ja toki myös että millaisen kuvan olen itse antanut itsestäni netissä ennestään tuntemattomille ihmisille.



Aloitettiin Tukholman vierailu kävelemällä ympäri keskustaa ja Gamla Stania. Satuttiin myös sopivasti paikalle näkemään jonkinlainen ohjelmanumero, jossa sotilaat kävelivät järjestyksessä ympäriinsä ja huusivat jotain. Sain myös kunnon turistiopastusta, esimerkiksi sen, että ylimmän kuvan oranssit kellukkeet jakavat veden mereksi ja järveksi ;) Illalla kävin myös ajelemassa ratikalla ja kävelemässä Djurgårdenin hienoissa maisemissa.


Hepoista ehdin vähän innostumaan näiden Ruotsi-juttujen aikana, koska olin kuvitellut koko kevään pääseväni niitä hoitamaan ja välillä kunnolla ratsastamaan ja siinä samalla kasvatin suuren innostuksen sitä kohtaan. Niin olihan sitä pakko käydä poseeraamassa, kun noin söpöjä kavereita tuli vastaan :D




Ajatus Ruotsissa opiskelemisesta heräsi joskus vuosi sitten, mutta ajattelin silloin, että en halua hakea opiskelemaan vaikeaa asiaa vaikealla kielellä ennen kuin olen käynyt harjoittelemassa puhumista. Niinpä jätin ajatuksen hautumaan ja tänä keväänä järjestin itselleni kielenoppimis-aupair-paikan ja hain opiskelemaan vain Suomeen. Kun opiskelupaikkaa ei nyt tällä kertaa Suomen lääkiksestä irronnut, palasi tämä toinen vaihtoehto taas mieleen. Mitään en ainakaan menettäisi, jos syksyn haussa laittaisin hakemuksen menemään Karolinskaan ja vaikka Uppsalaan... Käytiinkin sitten Emilian kanssa ihmettelemässä Karolinska Institutetia ja kyllähän se oikein mukavalta paikalta näytti.


Käytiin sitten tasapuolisuuden nimissä ja mun mielenkiinnon takia tutustumassa myös Emilian kouluun, joka ei ole lääkis vaikka medicinska kliniken siinä ovessa lukeekin :) Kiva paikka sekin!





Käytiin myös katselemassa Tukholman maisemia en muista minkä nimisestä paikasta, mutta kuitenkin ison kukkulan päältä, josta näkyi pitkälle. Saatiin vihdoin myös hyvä sää, kun edellisenä päivänä oli hiukka viileää ja sateista, mutta oli meillä kyllä silloinkin hauskaa kun fikattiin tosi söpössä kahvilassa pahimman sadekuuron ajan.

 



Siinä teille nähtäväksi Ruotsin paras limu; Loka crush päron!


Viimeisenä Tukholma-iltana käytiin vielä juoksulenkillä Emilian kotiseuduilla, käytiin katselemassa taloja täydellisellä asuinalueella Hammarby Sjöstadissa, haettiin viimeistä kertaa ruokaa salladsbarista ja maisteltiin taateleita. Meillä oli oikeen hyvä puoli viikkoa, näin paljon Tukholmaa, tutustuin kivaan ihmiseen ja toivottavasti pidetään yhteyttä vielä jatkossakin :)

3 kommenttia:

  1. Jeejee ihanaa et viihdyit ja absolut pidetään :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli hauska reissu :) nyt on kuule jo bataattiranskalaisista kerrottu kavereillekin ja ne on viikonlopun mökkireissun ruokalistalla :Dd

      Poista