tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kuulumisia Göteborgista


Göteborg on kaupunki, jonka keskusta tuli hyvin tutuksi kesän aikana. Menin kaupungille jokaisena vapaapäivänäni, paitsi silloin kun sveitsiläinen kaverini tuli kyläilemään. Syy Göteborgin vierailuille on yksinkertainen, siellä mulla oli kavereita. Toki myös erilaiset nähtävyydet ja tekemisen löytyminen tekivät gtb:stä paikan, jonne kannatti aina lähteä.



 
Useimmiten käytiin kavereiden kanssa vain istuskelemassa jossain kaupungin monista puistoista tai fikalla. Välillä tuntui, että tavattiin äidit keskenään, kun aina jaettiin lasten uusimmat kuulumiset ja puhuttiin heistä ominamme. Olin ainoa vastasaapunut aupair ja muut olivat jo ehtineet tutustua toisiinsa ja kaupunkiin paremmin. Tämä oli ihan kiva, kun muut jo tiesivät, että minne kannattaa mennä ja mitä tehdä, ja heillä oli valmiiksi kaveriporukoita, joten sain kerralla monia kavereita ja aina jonkun kautta vielä lisää.
 
Yhtenä viikonloppuna käytiin saksalaisen aupairin kanssa tutustumassa Röhsska museetiin. Museossa oli arkkitehtuurinäyttely, Picasson näyttely ja kokoelma pohjoismaisia koruja. Oli aika outo paikka, mutta meillä oli ihan hauskaa kuitenkin! Lisäksi lähes kaikkiin Göteborgin museoihin pääsee alle 25-vuotiaana ilmaiseksi, joten mikäs siinä halvalla kierrellessä :)
 
 

 
Töideni loputtua kokonaan päätin vielä viettää vähän aikaa Göteborgissa. Alun perin minun oli tarkoitus mennä unkarilaiselle kaverilleni yöksi ja meidän piti kierrellä kaupunkia yhdessä, mutta hän perui ja jouduin keksimään uuden suunnitelman. Pääsin yöksi saksalaisen kaverini luokse, mutta hänen piti olla päivät töissä. Meillä oli kuitenkin oikein hauskaa, kun vietiin lapsi Universeumiin, eli vähän Heurekan tapaiseen tiedekeskukseen. Universeum oli vaan monta kertaa parempi! Paikka oli valtavan iso ja sisälsi monta erilaista näyttelyä. Saimme muun muassa kävellä sademetsässä apinoiden ja muiden eläinten ollessa täysin vapaana ihmisten seassa, tutustua aidon kokoisiin dinosauruksiin, vierailla avaruussukkulassa, pelata hauskoja aivopelejä ja lopuksi seurata kun hoitolapsi pääsi leikkimään "naturens superkrafter" -alueelle, jolla myös löytyi vaikka mitä kokeiltavaa. Lisäksi paikassa oli perus akvaariot ja muut eläinnäyttelyt matelijoista lintuihin ja jyrsijöihin. Universeum oli kiva lopetus Göteborgin reissulle, jonka jälkeen suuntasinkin heti seuraavana aamupäivänä kohti Central Stationia ja Tukholmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti